RSS

TÁJÉKOZATATÓ – SZENNYVÍZ PROJEKT

02 Már

TÁJÉKOZTATÓ RÁBATAMÁSI SZENNYVÍZKEZELÉSE PROJEKTRŐL ÉS A VIZIKÖZMŰ TÁRSULAT ÉRDEKELTSÉGI HOZZÁJÁRULÁS MEGFIZETÉSÉRŐL

 Tisztelt Rábatamási Polgárok!

Ezúton is szeretnénk Önöket részletesen tájékoztatni a megvalósítás szakaszába lépett projekt állásáról, a szükséges teendőkről és a várható fejleményekről.

Mint azt a község honlapján már korábban közzétettük, a szennyvízelvezetési rendszer megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult. Ennek alapján a szennyvízcsatorna és a szennyvíztelep megépítését a STRABAG MML Kft. fogja végezni.

A kivitelezés bruttó költsége a nyertes ajánlat alapján: 443.090.525,- Ft.

A szerződéskötés tervezett időpontja: 2012. március hó 20.

A szerződéskötést követően rövid időn belül, még március végén megkezdődik a kivitelezés mind a szennyvíztisztító telepen, mind a szennyvízelvezető hálózaton.

A megvalósításra rendelkezésre álló idő 300 nap, mely a szennyvíztisztító telep próbaüzemét is magában foglalja. A próbaüzem lezárására a tervek szerint 2013. január 14-én kerül sor.

Ahhoz, hogy a próbaüzem elindulhasson, a szennyvíztelep kapacitásának legalább 40 %-át kitevő szennyvízmennyiségnek kell a telepre kiérkeznie. Ez csak abban az esetben érhető el, ha a lakossági rákötések gyorsan, zökkenőmentesen megvalósulnak. Ehhez szükség van az Önök hathatós közreműködésére is.

A kivitelezést úgy kell szerveznünk, hogy első ütemben a szennyvíztelepre közvetlenül szállító végátemelő körzetében valósuljanak meg az építési munkák.

A kivitelezés egyszerre legalább négy utcában fog folyni párhuzamosan.

A fenti ok miatt a Szabadság utca keleti végén, a Kossuth, a Táncsics, a Széchenyi utcákban, és a Petőfi utca keleti végén kezdődik meg az építkezés.

A szennyvízcsatorna építését a kivitelező a telekhatáron belül maximum 1 m-re elhelyezett házi tisztítóidommal fejezi be. Hangsúlyozni kell, hogy ez az ingatlan jogi telekhatárát jelenti, és nem feltétlenül esik egybe a kiépített kerítéssel.

A tisztítóidomtól a házi csatlakozásig a kiépítés az ingatlan tulajdonosának feladata.

A csatlakozás helyének kijelölésében igény esetén segítséget nyújtunk, ehhez a tervek a Polgármesteri Hivatalban elérhetők, és minden csütörtökön és pénteken lehetőség van a személyes egyeztetésre is. Előzetes egyeztetés alapján a későn hazaérkezőknek kora esti időszakban is rendelkezésére áll a polgármester. Szükség esetén természetesen a helyszín megtekintésére is sor kerülhet.

A belső munkákhoz helyi vállalkozók igénybevételét javasoljuk több okból is. Ellenőrzött, szakszerű, garanciával vállalt megvalósítás garantálható ebben az esetben.

Előre szeretnénk felhívni a figyelmet az ilyen időszakban mindig megjelenő ismeretlenekre, akik sok esetben előleget kicsalva távoznak a gyanútlan állampolgárok pénzével.

Kérjük, ezt lehetőleg kerüljék el és semmiképp sem javasoljuk az ismeretlenekkel történő, előleg megfizetését tartalmazó megállapodást.

Mint Önök előtt ismert a beruházás Európai Uniós és hazai támogatás segítségével valósul meg, nekünk a költségek 15 %-át kell biztosítanunk.

A saját forrás biztosítására jött létre a Rábatamási Viziközmű Társulat. A belépők számának örvendetes alakulása kedvező finanszírozási feltételeket biztosított.

A Viziközmű Társulat Intézőbizottságának és küldöttgyűlésének határozata alapján a számlavezető pénzintézet a RÁBAKÖZI TAKARÉKSZÖVETKEZET lett, így a számlavezetés helyben, Rábatamásiban történik. Ennek következtében a befizetések akár személyesen is, külön költségek, időt rabló utazás nélkül elvégezhetők.

A hozzájárulás megfizetése alapvetően kétféle módon történhet:

  • Egyösszegű befizetés formájában, a jövő hét elejétől legkésőbb 2012. április 30-ig teljesíthető, az 1 érdekeltségi egység után befizetendő összeg 180.368,- Ft.
  • A másik lehetőség a részletfizetés választása, amikor 100 hónapon keresztül havi részletekben kell megfizetni a Takarékszövetkezetben vezetett számlára a járandóságot, mely induláskor 2.850,- Ft-ot jelent.
  • A Takarékszövetkezet lehetőséget biztosít a Fundamenta lakáskassza hitel igénybe vételére is.

Részletfizetés esetében a törlesztést április hónapban meg kell kezdeni.

Az egyösszegű befizetést azért kell határidőhöz kötnünk, mert a részletfizetést választókra eső összeg mértékéig a Viziközmű Társulatnak hitelt kell felvennie. Mivel a tényleges kivitelezés várhatóan szeptember hónapban befejeződik, az elkészült munkák ellenértékét pedig ki kell fizetni, pontosan látnunk kell az igényelt hitel összegét. A támogatott kamat ellenére alapvetően kedvezőbb feltételeket biztosít az egyösszegű befizetés, mely nem jár egyéb járulékos költségekkel.

Kérjük a befizetésekkel kapcsolatban forduljanak bizalommal a Takarékszövetkezet munkatársaihoz, akik várják az Önök megkeresését.

Rábatamási, 2012. március 01.

Rábatamási Község Önkormányzatának

Képviselő-testülete nevében:

Spiteller László

polgármester

A tájékoztató PDF formátumban letölthető itt.

 

 
Hozzászólás

Szerző: be 2012. március 2. péntek hüvelyk Önkormányzat, Szennyvíz projekt

 

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: