RSS

EBÖSSZEÍRÁS

13 okt

FELHÍVÁS A RÁBATAMÁSI KUTYATULAJDONOSOK FELÉ

KÖTELEZŐ ADATSZOLGÁLTATÁSRA

 Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok!

Tájékoztatom a kutyatulajdonosokat, kutyatartókat, hogy törvényi kötelezettségének eleget téve Rábatamási Község Önkormányzata 2014. évben ebösszeírást végez.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény írja elő, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat az ebrendészeti feladatok ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel ebösszeírást végez.

Kérem a Rábatamási községben tartott ebek tulajdonosait, felelős tartóit, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek tegyenek eleget, és legkésőbb 2014. november 14. napjáig nyilatkozni szíveskedjenek az ebek adatairól a bejelentésre szolgáló adatlap kitöltésével és leadásával.

Minden egyes kutyáról (ebenként egy példányban) külön adatlapot kell kitölteni. Az adatlap szükség szerint szabadon sokszorosítható, illetve a www.rabatamasi.hu oldalról letölthető.

Az olvashatóan kitöltött, valamint a felelős állattartó aláírásával ellátott adatlapot Rábatamási Község Önkormányzata részére az alábbi módokon juttathatják el:

–    postai úton (9322 Rábatamási Szent István utca 42.),
–    személyesen (Rábatamási, Szent István utca 42.) ügyfélfogadási időben (H-Cs: 7:30-16:00; P: 7:30-13:00).

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező!

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet alapján 30 000 Ft állatvédelmi bírsággal sújtható.

Ezúton is felhívom az ebtartók, ebtulajdonosok figyelmét, hogy minden négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip-pel) megjelölve tartható. Kérem, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Köszönjük, hogy az adatlap visszaküldésével segítik munkánkat.

Szele Balázs s.k.
jegyző

A felhívás és az adatlap letölthető

PDF illetve Word formátumban.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2014. október 13. hétfő hüvelyk Önkormányzat, Rábatamási

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: