RSS

Iskola

Bemutatkozás

Iskolánk több mint 300 éves múltra visszatekintő intézmény. A 300. évfordulón vettük fel a neves magyar meseíró Móra Ferenc nevét. Önkormányzati fenntartású intézményünket, három község, Rábatamási, Jobaháza és Magyarkeresztúr, önkormányzatai működtetik intézményfenntartó társulásban formájában. Tanulóink több mint egyharmada bejáró.

Pedagógiai Programunkban kiemelten kezeljük a nyelvoktatást- angol és német nyelvet oktatunk- valamint a sporttevékenységet. Az 1990-91. tanévtől kezdődően választhatják tanulóink ezen két nyelv valamelyikét. 1996-ban készült el minden igényt kielégítő tornacsarnokunk, mely délután négy órától bérleti díj ellenében bárki számára igénybe vehető.

Tanórai és tanórán kívüli tevékenységünkben egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, a környezeti nevelésre, a fenntarthatóság pedagógiájára. Ezen nevelőmunkánk eredményeként 2004-ben elnyertük az ÖKO iskola címet.

Kapcsolataink

2001. óta kapcsolatban vagyunk a bécsi Haebergasse 1/A alatti iskolával.

http://www.schulen.wien.at/schulen/912021/Startindex_800.html

A többéves projektmunka eredményeként tanulóink nyelvhasználata anyanyelvi környezetben fejlődött, a kölcsönös látogatások lehetővé tették egymás kultúrájának megismerését. A 2003-04. tanévtől kezdődően a Tempus Közalapítvány által koordinált Socrates-Comenius iskolafejlesztési program keretein belül hat másik Európai ország ( Wales, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Lengyelország , Görögország) egy-egy iskolájával dolgozunk együtt az Our culture@our Europe c. projektben. Ezen program sikerétől motiválva második ízben is pályáztunk és a jelenleg futó projektek címszó alatt az új együttműködés formáiba nyerhetnek betekintést. A Let’s play, play with us! címet viselő programban partnerein Wales, Skócia, Németország és Lengyelország.

Jelen tanévben 96 tanulónk oktatását, nevelését 8 fő állású és 3 óraadó pedagógus látja el.

****************************************************************************************************

COMENIUS 2013

„COLOUR  MY  WORLD  WITH  SONGS,  DANCES, CULTURE
AND  TRADITIONS”

Tedd színesebbé a világot dalokkal, táncokkal, kultúrával és
hagyományokkal  !

COMENIUS  – PROJEKT
2011-2013

A Tempus Közalapítvány által támogatott többoldalú nemzetközi iskolai
együttműködések

Partnerek:    Koordinátor: Németország – Berlin
Selma  Lagerlöf  Grundschule
UK – Wales – Barry
Ysgol Sant Curig

Svédország – Höviksnás
Fridas  Hage

Görögország – Thessaly
13th Primary School of Trikala

Törökország –  Baliekesir
Altieyiül Ilkögretim

Magyarország – Rábatamási
Rábatamási  Móra Ferenc Általános Iskola
Sikeresen lezajlott a Rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola 3. Comenius projektje. A projekt során a diákok megismerték és megismertették saját illetve a partnerországok kultúráját, hagyományait, ünnepeit. Az iskola, a szűkebb régió bemutatása mellett jellegzetes ételeket ismertető közös szakácskönyv is  készült.

Megismerték és bemutatták a lakóhely jellegzetes táncait.

Ismereteik bővítése mellett a diákok megtanulták elfogadni és tisztelni a különböző kultúrákat, hagyományokat.

A projekt  keretében 22 vendég tanárt és 12 török és német diákot láttunk vendégül a magyarországi találkozó során. Az itt töltött néhány nap alatt az iskolai programok mellett vendégeink  megismerkedtek Budapest, Győr és Sopron nevezetességeivel, ellátogattunk a Pannonhalmi Apátságba és a fertődi Eszterházy Kastélyba.

A partneriskolák által szervezett találkozókon az iskola nevelői számára lehetőség nyílt az idegen oktatási rendszerek megismerésére, új módszerek elsajátítására, az ország kultúrájának, hagyományainak megismerésére.

A  projekt során lehetőség nyílt a tanult idegen nyelv alkalmazására, valós helyzetekben történő kipróbálására a találkozók  alkalmával.

A projekt ideje alatt  készült eredmények, munkák, fotók a közös  honlapon  és az alábbi helyeken megtekinthetők: www.colour-my-world.eu

EST adatbázis:      http://est.tpf.hu

****************************************************************************************************

ISKOLAI DOKUMENTUMOK

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

Pedagógiai Program Óvoda 2012

Pedagógiai Program Iskola 2012

HÁZIREND 2013

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013

SZMSZ 2013

 

Hozzászólások lezárva.

 
%d blogger ezt szereti: